Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Εδώ δεν υπάρχει κράτος!

«Εδώ δεν υπάρχει κράτος! Υπάρχει μόνον μία ιεραρχία πολιτικών, ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Μοναδική τους έννοια, η κατάκτηση της εξουσίας.
         Σε ολόκληρη την χώρα οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχες δεν αποθηκεύουν προμήθειες.
  … Η δημόσια διοίκηση είναι υπερβολικά εκτεταμένη (σαν αποτέλεσμα ενός κύματος ασταμάτητων ρουσφετιών). Οι χαμηλοί μισθοί προσαυξάνονται βάσει ενός συστήματος επιδομάτων (μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι αμείβονται μέχρι και τέσσερις φορές πάνω από τον βασικό μισθό τους χάρις σ’ αυτά τα επιδόματα).
        Η δημόσια διοίκηση δεν είναι σε θέση να προβεί ούτε στην είσπραξη φόρων, ή στην επισκευή δρόμων.
         Η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη πολιτική εκτός από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια … Στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια για την διαιώνιση των προνομίων μιας μικρής κλίκας που έχει την έδρα της στην πλατεία Κολωνακίου…».
       Απόσπασμα από την αναφορά του Paul A. Porter, απεσταλμένου του προέδρου Τρούμαν στην Ελλάδα το 1947, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν την κατάσταση που επικρατούσε στην χώρα, και να ενημερώσει σχετικά τον Αμερικανό Πρόεδρο.
            Και συνεχίζει ο Paul Porter:
  «Η κλίκα αυτή είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει με κάθε μέσο τα οικονομικά της συμφέροντα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τι μπορεί να στοιχίσει αυτό στην οικονομία της χώρας. Μέλη αυτής της κλίκας επιθυμούν να διατηρήσουν άθικτο το φορολογικό σύστημα που τους ευνοεί με αληθινά σκανδαλώδη τρόπο. Αντιτίθενται στον έλεγχο συναλλάγματος, γιατί αυτό θα τους εμποδίσει να εξάγουν τα κέρδη τους στις τράπεζες του Καΐρου και της Αργεντινής. Δεν διανοήθηκαν ποτέ να επενδύσουν τα κέρδη τους στην δική τους χώρα για να βοηθήσουν στην αναστήλωση της εθνικής οικονομίας…».
   
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ;; ΦΤΟΥ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΦΤΟΥ ΜΑΣ!!!

ΠΗΓΗ:
Ο Κήπος του Επίκουρου, τεύχ. 26, σ. 77, εκδ. 
Βερέττα, Ρόδος, 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου