Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ψηφιακές συχνότητες: Bananien.


Υποσχεθήκαμε ότι θα επανέλθουμε στο θέμα (βλ. «Το μυστικό μιας αμαρτωλής»), και κρατάμε την υπόσχεσή μας. Ρωτάμε λοιπόν:
             (Πηγή εικόνας:national-pride.org) 
          1) Τι έγινε με το πακέτο των ψηφιακών συχνοτήτων το οποίο επρόκειτο να μοιρασθεί το καλοκαίρι,τότε που συμπτωματικά, μα τελείως συμπτωματικά, διαολική σύμπτωση βρε αδερφέ, κλείσατε την ΕΡΤ; Το μοιράσατε; Και πώς; Με διαγωνισμό ή με εκχώρηση, όπως ευαγγελίζονταν ο αξιότιμος κύριος Κεδίκογλου; Ποιοι και πόσες συχνότητες πήρε ο καθένας τους; Με ποια κριτήρια έγινε αυτή η μοιρασιά; Πόσο τίμημα κατέβαλε ο κάθε λήπτης των συχνοτήτων αυτών, εάν φυσικά έγινε διαγωνισμός; Εάν δεν έγινε διαγωνισμός γιατί δεν έγινε; Γιατί δικαιούχοι θεωρήθηκαν εξ αρχής μόνον οι μεγαλοκαναλάρχες οι οποίοι απαρτίζουν τον γνωστό όμιλο του «ένας υπέροχος ψηφιακός κόσμος»; Γιατί αποκλείστηκαν τα περιφερειακά κανάλια; Είναι μήπως οι παρίες του τηλεοπτικού συστήματος, η πλέμπα, οι παρακατιανοί οι οποίοι είχαν την ατυχία να εξυπηρετούν τις τηλεοπτικές ανάγκες της ιθαγενούς ενδοχώρας, η οποία ακούει στο όνομα Ελληνική περιφέρεια/επαρχία, terra  incognita για τους καρεκλοκένταυρους της Αθήνας; Ή μήπως κάποιοι τους θέλουν ακόμη πιο μικρούς, ακόμη πιο αδύναμους, μικρά ψαράκια, ώστε να γίνουν εύκολη λεία, βορά των μεγαλοκαρχαριών του χώρου;
     Το επιχείρημα ότι δεν είναι κανάλια εθνικής εμβέλειας είναι επιχείρημα του κώλου. Γιατί σε μία ευνομούμενη πολιτεία η χρηστή κεντρική διοίκηση φροντίζει εξ ίσου όλους, πολύ δε περισσότερο τους αδύναμους, και πολύ περισσότερο την περιφέρεια. Ψιλά γράμματα για εσάς. Το πακετάκι αυτό μεταφραζόμενο σε ευρουλάκια δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Μιλάμε για 18 δις, ποσό το οποίο θα αβγαταίνει χρόνο με τον χρόνο. Με τόσο χρήμα ανά χείρας οι μεγαλοκαναλάρχες θα γίνουν ακόμη πιο ισχυροί, θα καταπιούν ό,τι υπάρχει στον χώρο, και θα διαφεντεύουν τον τόπο με τα δικά μας λεφτά για πολλές δεκαετίες. Δικά μας λεφτά γιατί οι ψηφιακές συχνότητες είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΝΤΑΙ κύριε Κεδίκογλου.
          2) Μήπως μπορείτε να μας πείτε με ποιο νομικό καθεστώς ως εταιρεία λειτουργεί τώρα η ΔΤ (Δημόσια Τηλεόραση); Δηλαδή ως ΑΕ, ως ΑΒΕΕ κ.ο.κ. Γιατί εάν λειτουργεί ως ΑΕ έχει κι αυτή δικαίωμα στο πακέτο, ψιχαλάκια βέβαια σε σχέση με το μερίδιο που θα έπαιρνε η ΕΡΤ ΑΕ πριν την κλείσετε με τον γνωστό κομψό όσο και δημοκρατικό τρόπο. Εκτός εάν μοιράσατε τις συχνότητες στο διάστημα που δεν υφίστατο η ΔΤ, οπότε «τι να κάνουμε, ρε παιδιά, αφού δεν υπήρχε τότε, πώς θα της δώσουμε τώρα;»
      3) Ρωτάμε εάν επικυρώθηκε από την Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία κλείσατε την ΕΡΤ. Καταληκτική ημερομηνία, εάν θυμόμαστε καλά, ήταν η 18η           Οκτωβρίου. Εάν δεν την επικυρώσατε, είτε γιατί το ξεχάσατε ως μπαχαλοκυβέρνηση που είστε, είτε γιατί φοβηθήκατε ένα ενδεχομένως δυσάρεστο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Βουλή, τότε η ΔΤ λειτουργεί παρανόμως και πρέπει να σταματήσει να εκπέμπει. Η δε ΕΡΤ να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία με όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς της σταθμούς και με όλο το προσωπικό της. Καταλάβατε;
       4) Γιατί κανένα, μα κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα αυτό; Όλοι τους φοβούνται τόσο πολύ τους καναλάρχες και το ρίξανε στο «τι ωραίο πουλί ο βάτραχος»; Το να λέει κανείς «η ΕΡΤ παραδόθηκε βορά στο ασύδοτο ιδιωτικό κεφάλαιο» είναι μία γενική και αόριστη καταγγελία, η οποία δεν στενοχωρεί ιδιαίτερα τους καταγγελλόμενους.
                   (Πηγή εικόνας:left.gr) 
          Η επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ήταν η τελική πράξη του ραδιοτηλεοπτικού πραξικοπήματος του Ιουνίου. Μία δοκιμή που φαίνεται να πέτυχε (αυτό θα το δούμε στο μέλλον βέβαια), και επομένως μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς, γιατί δε όχι και σε ευρωπαϊκές χώρες. Εκείνες τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν την ατυχία να βρίσκονται κάτω από τις θανάσιμες φτερούγες του 4ου Ράϊχ, του κ. Σόϊμπλε και της κ. Μέρκελ.
      Όμως, μία Δημοκρατία όταν βασίζεται σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, σε Προεδρικά Διατάγματα, σε τροπολογίες που ψηφίζονται νύκτα από υπνώττοντες βουλευτές, τροπολογίες που κάνουν ακόμη επαχθέστερους τους ήδη ψηφισμένους αντιλαϊκούς νόμους, μία Δημοκρατία όταν ανέχεται την υποβάθμιση του ρόλου του Κοινοβουλίου σε απλό επικυρωτή  ειλημμένων αποφάσεων, την ψήφιση πολυσέλιδων νομοσχεδίων που θα σφραγίσουν το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες χωρίς να προλαβαίνουν να τα διαβάσουν οι ψηφίζοντες στην Βουλή, καθ’ ομολογίαν των ιδίων, μία Δημοκρατία η οποία προστατεύει τους κάθε λογής μεγαλοφοροφυγάδες των διαφόρων λιστών, την ίδια ώρα που ξεζουμίζει οικονομικά τον λαό, ακόμη και τους άνεργους και τους πολύτεκνους, μία Δημοκρατία η οποία έχει στείλει στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων, και παρά ταύτα συνεχίζει τις απολύσεις, μία Δημοκρατία η οποία έχει μετατρέψει το Κράτος αποκλειστικά και μόνον σε μία τεράστια φοροεισπρακτική μηχανή χωρίς να παρέχει τίποτε απολύτως στους κατοίκους αυτής της χώρας, μία Δημοκρατία η οποία καταληστεύει με απίστευτες αλχημείες τις συντάξεις των ηλικιωμένων, μία Δημοκρατία η οποία χρησιμοποιεί την αστυνομική βία για να επιβάλει τις αποφάσεις της, μία Δημοκρατία στην οποία οι πολιτικοί φοβούνται να βγουν στον λαό, ακόμη και στις παρελάσεις στις εθνικές επετείους, μία Δημοκρατία η οποία παραβιάζει συστηματικά και επανειλημμένως το Σύνταγμα της χώρας, αυτή παύει να είναι Δημοκρατία. Είναι μία ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. Όντας δε πλήρως υποταγμένη στα εγχώρια και μη εγχώρια οικονομικά συμφέροντα και πλήρως εξαρτημένη από τα ξένα κέντρα λήψης αποφάσεων, στα οποία φυσικά δεν φέρνει καμμία μα καμμία απολύτως αντίρρηση, δίδει τον ορισμό της σύγχρονης Μπανανίας, ή πιο σωστά της Bananien


                        (Πηγή εικόνας:www.radiofono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου